VEGGLIFJELL / BUSKERUD

At jeg har tilbrakt så mye tid på Vegglifjell kan jeg takke foreldrene mine for. Det var her de for 15 år siden kjøpte en liten hytte, og det var her jeg tilbrakte helger og ferier, vinter, vår, sommer og høst. Det var her jeg lærte meg å bli glad i naturen, det var her jeg tok mine første landskapsbilder.

Vegglifjell er et område som strekker seg innover mot Hardangervidda. Det er ikke det mest spektakulære stedet i landet, i grunn er det ganske så alminnelig sammelignet med mye annet. Likevel kommer jeg tilbake hit, igjen og igjen. Det er stedet jeg kjenner ut og inn, det er hit jeg drar for å filme detaljer. Trenger jeg et bilde av en bekk på nært hold eller et generisk snødekt landskap, drar jeg til Vegglifjell. Noen ganger er det viktigste at du kjenner landskapet godt for å ta gode bilder. Du vet nøyaktig hvor der er best snøforhold, hvor sola står opp og hvordan værforholdene vanligvis er.

Man trenger ikke alltid dra til de mest fantastiske stedene for å få de virkelige naturopplevelsene. Ofte trenger man ikke dra lenger enn til marka i nærheten av der man bor. Det handler om å finne roen man får av lyder som fuglekvitter, en bekk eller vind i trærne, duften av barnåler eller følelsen av frisk luft. For meg er Vegglifjell stedet jeg lengter mest etter når bylivet i Oslo blir for hektisk.

Morten Rustad er fotograf og regissør og har spesialisert seg på time-lapse foto. Han brenner for fange det perfekte øyeblikket og gir gladelig opp en natt eller to med søvn for å skape de beste bildene.